Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Gyakori, illetve eddig feltett kérdések

Milyen hörcsögöt válasszak?

A hörcsög fajok között nincs túl nagy különbség. Minden faj között van barátságosabb és van kissé visszahúzódóbb egyed.
Választást főként a szimpátiára szoktuk bízni. Mindegyik mozgásigénye nagy, így mind a kisebb, mind pedig a nagyobb fajokat hasonló méretű helyen kell tartani.

Hány hörcsögöt tarthatok együtt?

Kizárólag egy hörcsög tartható egy lakhelyen! Magányos állatok, így nem türnek meg maguk mellett tarsat, még azonos neműt sem!

Meddig él?

Számos tényező befolyásolja az élettartamot. Hozzávetőleg 1-3 évet él egy hörcsög (Inkább 1-2).

Fiú vagy lány hörcsögöt válasszak?

A hím és a nöstény hörcsög között tartás szempontjából nincs különbség.

Mit adhatunk enni a hörcsögnek?

Elsődlegesen magkeveréket eszik, illetve a nekik kifejleszett tápok a legjobbak számukra. A tápon kívül több finomsággal kiegészíthetjük a táplálkozást.
>> Erről bövebben ITT olvashatsz <<

Milyen gyakran adjunk enni a hörcsögnek és mennyit?

Mindig legyen a hörcsög előtt egy kis marék táp, és naponta kapja a zöldséget is.
>> Erről bővebben ITT olvashatsz <<

Inni kell adni neki?

Mindig legyen előtte víz (sima csapvíz), amit naponta legalább egyszer cseréljünk! Arra ne számítsunk azonban, hogy gyakra fog inni, elvileg a zölségekből elég vizet felvesznek.

Milyen gyakran cseréljük az almot?

Általánosan a hörcsögök részben szobatiszták, így egy sarokba pisilnek. Ezért a sarokba érdemes csincsillahomokot, csutkaalmot vagy pelletet tenni, melyet 1-3 naponta takarítsunk! A sarkon kívül 2 - 3 havonta érdemes a maradék almot is kicserélni. Egyszerre csak egy részét takarítsuk ki, majd egy pár hét múlva a másik résztét, így kevesebb inger éri.

Készhez szoktatás

Amikor hozzánk kerül a hörcsög érdemes egy-két napig békén hagyni. Ezeken a napokon probáljunk a lehető legkevesebbet benyúlni hozzájuk, csak a tápot és a vizet cseréljük. Ebben a pár napban felderíti új otthonát.

Miután lájuk, hogy megszokta új helyét, elkezdhetünk vele sokat foglalkozni. Beszéljünk hozzá és próbáljunk meg kézből adni neki pár finomságot.  Mindig szemből közelítsük meg, illetve óvatosan, szemből alányúlva elemjük fel. Ezzel elkerüljük az ösztönszerű támadást. Figyelem! A kis hörcsögök még nagyon ugrabugránkan. Ilyenkor vigyázzunk, nehogy magasról leessenek, mert az komoly problémát okoz.

Akváriumban akarom tartani a hörit, az jó lesz neki? Ha igen, kell rács a tetejére?

A pontosabb megnevezése üveg terrárium. És igen, kiváló választás. Bármekkorát készíttethetünk belőle, jól látszik benne a jószág, könnyen tisztítható, jól szellőzik.

A tapasztalat az, hogy egy 30 cm magas terráriumból egy aranyhöri már nem tud kimászni. Bele kell azonban számítani azt a tényt, hogy a terráriumban berendezési tárgyak lesznek, amelyekre felágaskodva a kis kedvencünk elérheti a terrárium peremét.

Így aztán ha mondjuk a höri faházikója 15 cm magas, akkor a terrárium 45 cm magas legyen legalább, hogy az a bizonyos 30 cm meglegyen.

Amennyiben a terrárium alacsony, akkor elfogadható megoldás lehet a ráccsal való lefedés, bár ez lehet macerás, hisz ha a höri eléri, akkor felkapaszkodik rá,  és ha az nincs kiválóan rögzítve, akkor felnyomja és meglóghat, vagy remdszeresen hagyatt esik róla.

Standard, hörik részére kiváló méretű üvegterráriumokat adunk, illetve méretre is készítünk szívesen.

>> Üvegterrárium készítésre kérd ajánatunkat! <<


Példa üveg terráriumra:

Aranyhörcsög oldalán szőr és bőr elváltozás. Mi ez?

A hörcsög oldalán (vagy az oldalak felett, inkább hátrafelé) mindkét oldalán úgynevezett oldalmirigyek találhatók. Ezek sötét pigmentált faggyúmirigyek. A mirigyek a terület megjelölésére szolgálnak. Néha láthatjuk, ahogy a hörcsögünk a ketrec oldalának dörgölőzik, így megjelölve a területét. Gyakran összekeverik a daganatokkal, gombával vagy atkás megbetegedéssel.
Fiú hörcsögöm fenekénél nagy pukli találtható. Mi ez?

Sokan kérditek, hogy a hím aranyhörcsögnek mi az a nagy pukli a lába között. Pánikra semmi ok, azok csak a heréi és nem daganat! Néha láthatjátok, hogy kicsit duzzadtak, de mikor kézbe veszitek, akár alig látszanak. Sokszor úgy alszanak, hogy "babzsákként" használják e heréket. :)


  

Kapcsolatfelvétel


Hörcsög lelőhely:
Látogatás Hétközben: 10-18:30 óráig, Szombaton: 10-15 óráig
SimpleBreed Zuglókosállat Hörcsög lelőhely: Budapest, 1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon!
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
by Keresőguru