Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Szíriai aranyhörcsög

>> Elvihető hörcsögeink <<

Faji meghatározás:

A szíriai aranyhörcsög az emlősök (Mammalia) osztályának, a rágcsálók ( Rodentia) rendjébe és ezen belül a hörcsögfélék (Cricetidae) családjába tartózó rágcsálófaj.

Érdekességek a felfedezéséről:

Az első példányt egy, idős nőstényt George Robert Waterhouse, brit zoológus találta Szíriában 1839-ben. A fajt Cricetus auratusnak, aranyhörcsögnek nevezte el és a bundáját a British Museumnak adta, ahol kiállították. Az ezt követő 100 évben nem foglalkozott a tudomány többet ezzel a fajjal.

Később, 1930-ban Israel Aharoni, izraeli zoológus professzor a Jeruzsálemi Héber Egyetemen a Szíriai Aleppóban egy aranyhörcsögöt befogadott a kölykeivel együtt, majd a jeruzsálemi laboratóriumban továbbtenyésztette őket. Néhány faj megszökött a laboratóriumból, így Izrael mai aranyhörcsög populációja minden valószínűség szerint ezektől az egyedektől származik. Ezen hörcsögök leszármazottjai később a világ minden tájára eljutottak. Először csak kísérleti állatként, de felfedezésük után nem sokkal háziasították őket és egyre népszerűbbek lettek. Mára az aranyhörcsögök a legnépszerűbb rágcsálók közé tartoznak, amelyekkel sok ember osztja meg az otthonát.

Jellemzői, tulajdonságai, viselkedése:

Az aranyhörcsög élettartalma sajnos rövid, mindösszesen 2-3 évig él. A kis hörcsögök 22-30 naposan választhatóak el az anyukájuktól és kerülhetnek új otthonukba. Nagyon fontos, hogy az aranyhörcsögöt kizárólag egyedül szabad tartani, nem tűr meg társat maga mellett, még azonos neműeknél sem.

Egy kifejlett állatka 16-18 cm, súlya 80-150 gramm. Fülei kerekdedek, farka rövid, feltűnően hosszú bajusza örökös mozgásban van. Bundája puha, selymes tapintású. Nagy élénk csillogó gomb szemeivel és kedves viselkedésével, hazánkban a legkedveltebb kisemlősök közé tartozik. Könnyen kézhez szoktathatók, szelídek, de pici gyerekeknek nem ajánlott, mert ha megijednek, akkor haraphatnak. Mindig tiszta kézzel nyúljunk hozzá, mert ha ételszagot érez, akkor is haraphat. Akkora gyerekeknek ajánlott a tartásuk, akik megértik, hogy csak finoman lehet ezekkel a kis állatokkal bánni és nem játékszerek. Alapjában véve éjszakai állatok, ezért ha valaki érzékeny az éjszakai zajokra, az ne rakja a ketrecet a hálószobába. Nappal főleg alszanak, de ha észreveszi, hogy van élet a szobában akkor bármikor felkel és a rácson csimpaszkodva kérlelve néz a gazdira, hogy vegyél ki.

Szőr típusok:

 Rövid szőrű  Hosszú szőrű  Szatén  Rex

Színek:


Arany

Rozsda

Narancs

Higított / Világos arany

Ezüstszürke

Sötét szürke

Mahagóni / Umbrous

Sárga

Fekete

Krém

Fehér piros szemmel
 

Mintázatok:


Teknőstarka

Trikolor

Domináns foltos

Fehér sáv

Roan

Dalmata

Recesszív tarka

Tarka

 

Egyéb változások:


Orosz kék

Mozaik

Rozsda piros szemmel

Lila piros szemmel

Szőke piros szemmel

Lila pearl

Méz piros szemmel

Méz fekete szemel

Ezüst pearl

Szőke sötét szemmel

Krém piros szemmel

Sötét szépia

Ezüst szépia

Mink

Csokoládé szépia

Csokoládé

Levendula

Kék

Kék szépia

Réz

Albínó

Dove

Pezsgő
Sárga fekete

Sárga csokoládé
  

>> Aranyhörcsög tartása <<

Aranyhörcsögös videóink:

>> Elvihető hörcsögeink <<

 


 

Kapcsolatfelvétel


Hörcsög lelőhely:
Látogatás Hétközben: 10-18:30 óráig, Szombaton: 10-15 óráig
SimpleBreed Zuglókosállat Hörcsög lelőhely: Budapest, 1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon!
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
by Keresőguru